skip to Main Content
Slochterenweg 29 Arnhem 06 – 2136 3673

VERTROUWENSCONTACTPERSOON.

Wij willen een vereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Dit kan te wijten zijn aan ongewenst gedrag en dat willen we stoppen. Als jij ongewenst gedrag ervaart, willen wij dat als vereniging graag weten zodat we jou daarbij kunnen ondersteunen.

Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag, waaronder pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging en gewelddadig gedrag. Maar je kunt ook problemen ervaren waardoor je niet kunt zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen.

Je kunt zelf met ongewenst gedrag te maken krijgen, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder, vragen we je om contact te leggen met onze Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te doen.

WAT DOET DE VCP?

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met jou als melder gebeuren. De VCP is onafhankelijk en jij blijft anoniem.

WIE IS DE VCP bij de RSVV?

Wij hebben twee Vertrouwenscontactpersonen bij de RSVV. Dit zodat jij zelf kan kiezen bij wie je je het prettigst voelt. Daarnaast is het soms zo dat één van de twee niet kan en is er een achtervang. Zowel Maarten als Evelyn hebben de opleiding tot VCP bij NOC/NSF gevolgd en weten dus welke stappen jij zou kunnen nemen. Ze gaan je klacht niet zelf voor je oplossen maar wijzen jou de weg. Dit gaat altijd in overleg met jou.

Let op: als het gaat om (vermoeden van) seksueel misbruik of seksuele intimidatie moeten zij dit melden. Dit kan zonder jouw naam te gebruiken maar maakt de zaak lastiger te onderzoeken.

 

HOE KUN JE DE VCP BEREIKEN?

Via het e-mailadres kun je contact leggen met de VCP. Hij/zij neemt dan binnen 24 uur contact met je op.

Let op: het e-mailadres is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken, niet om al te melden waar het over gaat.

Vertrouwenspersoon

Maarten Smit
maartenjsmit@yahoo.com
06 – 463 201 92

Maarten Smit vertrouwenspersoon

Evelyn Nispeling
evelyn.nispeling@gmail.com
06-255 95 644

Evelyn Nispeling foto
Back To Top