skip to Main Content
Slochterenweg 29 Arnhem 06 – 2136 3673

Nieuwsbrief

Opstart nieuwe seizoen – In memoriam Luc Bongers – en meer

Opstart nieuwe seizoen
Volgende week is de zomervakantie voorbij en gaan we weer meer richting ons reguliere sportaanbod. Bekijk hieronder het schema welke lessen weer gaan plaatsvinden en op welke locatie.

De lessen die plaatsvinden in Wijkaccommodatie Vredenburcht staan nog heel even in de wacht. Volgende week neemt de stichting een besluit over het openstellen van de zaaltjes. Mogelijk gaat dit per 1 september gebeuren, maar we zijn dus nog in afwachting!

Gedurende de afgelopen maanden hebben we geen contributie geïnd, maar werd er per les betaald. We hebben in deze periode ook veel giften ontvangen en willen iedereen bedanken voor deze blijk van waardering! Per 1 september wordt de contributie weer geïnd zoals gebruikelijk, het betalen per les komt hiermee te vervallen.

Daarnaast nog even aandacht voor de volgende punten:

  • Zaalvoetbal is alleen nog op 24 en 31 augustus en komt vanaf dan te vervallen. Na zo’n 45 jaar verdwijnt deze les helaas van ons programma, omdat we niemand hebben kunnen vinden die als aanspreekpunt wil dienen voor deze les.
  • Dinsdag 25 augustus begint dance workout om 19.30 uur, per 1 september weer om 20.00 uur.
  • In verband met vakantie worden de lessen van Linda op 8, 11, 15 en 18 september gegeven door Collin.
  • De donderdaggroep dance workout van Linda start na haar vakantie weer op 24 september.
  • Volleybalgroep Witsenstraat is komende week op woensdag 26 augustus in Spelzaal Vredenburcht, vanaf dan locatie nog te bepalen.
  • Komende week horen we of de yogalessen in De Gaanderij weer van start kunnen gaan.

In memoriam Luc Bongers
Op 11 augustus jl. is Luc Bongers overleden. Hij werd 77 jaar oud. We herinneren ons Luc als iemand die vanaf de beginjaren veel voor de RSVV heeft betekend. Luc was vanaf ongeveer het begin van de RSVV in 1975, lid van de club. De RSVV was een wijkvereniging bij uitstek. Heel Vredenburg deed mee, er waren ongeveer 800 leden. Er werd van alles georganiseerd.

Ons huidige wijkcentrum kende toen nog een grote hal, en deze werd gebruikt als kantine, en deze zat altijd vol. De organisatie van de kantine was in handen van Luc, of eigenlijk de familie Bongers. Luc, zijn vrouw Riek en twee dochters Peggy en Joyce. En zijn overbuurvrouw Gerjo. Maar Luc was eindverantwoordelijk. In die tijd was niets geautomatiseerd, het was heel veel werk. Luc en Riek deden het.

Luc draaide veel bardiensten, hoorde daardoor alles, wist wat er fout ging en wat er moest gebeuren. Luc was een doenerd, praatjes waren aan Luc niet besteed. Hij droeg ook altijd bedrijfskleding. Want na zijn werk (de winkels gingen in die tijd nog om 18.00 uur dicht) , ging hij snel naar huis en dan naar de sporthal. Met bijvoorbeeld de kleding van Bricorama nog aan. Hij heeft heel veel voor de RSVV betekend als kantineman. Luc had echt alles voor de club over.

Nadat Luc was gestopt met de kantine, werd hij een van de beheerders van de hal, maar voor klusjes voor de RSVV kon je Luc altijd benaderen. Luc zei nooit direct ja, maar als je een dag later nog eens ging navragen of hij kon helpen, was de klus al geklaard.

Luc was ook een sporter. Niet van de yoga, dat was niks voor hem. Actie wilde Luc. Op de maandagavond regelde hij het tafeltennis; op zondagochtend was hij met zijn clubje altijd op de Bakenhof op de tennisbanen te vinden. Later ook Dutch tennis.

Luc was al een tijdje ziek, maar zijn overlijden blijft toch een schok. Luc was een verenigingsman pur sang. Maar natuurlijk op de eerste plaats echtgenoot, vader en opa. De RSVV wenst naast Riek, Joyce en Peggy die wij vanuit de RSVV kennen, de hele familie heel veel sterkte.

Guido Hoes,
Secretaris

Afscheid Tim Kos en nieuwe sportleider basketbal
Voor de zomervakantie hebben we afscheid genomen van Tim als sportleider bij RSVV. We brachten een kleine attentie bij hem langs en de deelnemers hadden ook cadeautjes en tekeningen meegenomen.

We bedanken Tim voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging!

Inmiddels hebben we een nieuwe sportleider gevonden voor de basketball lessen. Zijn naam is Bram Bolder en hij gaat komende week meteen al aan de slag! Bram is zelf basketballer en geeft al ruim 2 jaar basketbaltraining, dus we kijken uit naar zijn lessen!

Voor zaalvoetbal hebben we helaas nog geen vervanger gevonden, we hopen dit op korte termijn in te vullen. Ken je iemand die het leuk vindt om dit op te pakken? Laat het ons weten!

Zumba gaat verder onder de naam ‘dance workout’
Met ingang van augustus jl. gaat zumba verder onder de naam ‘dance workout’. Dit heeft te maken met de dure licentie om de lessen onder die naam te mogen geven. De lessen van Linda blijven hetzelfde: lekker bewegen op muziek!

Back To Top