skip to Main Content
Slochterenweg 29 Arnhem 06 – 2136 3673

Nieuwsbrief mei/juni

Lees hier het laatste nieuws

Vragenlijst
In de vorige nieuwsbrief is de behoeftepeiling al aangekondigd en mogelijk heb je er al iets over gehoord in de sportles. Wij willen je vragen om de vragenlijst in te vullen, het neemt hooguit 10 minuten in beslag. Het helpt ons om beter inzicht te krijgen in de behoeften en wensen van de leden, wat we weer kunnen gebruiken om gericht nieuwe leden te werven. Klik op de link om de lijst in te vullen of vul een papieren versie in bij jouw sportles (vraag er naar bij de sportleider).

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjo6AL-6G3Fqk0D6r2Flx6Knm8R8H0imruDlX3ADTTW-YjpA/viewform

Uitvaldata mei & juni
Op de volgende data vervallen alle sportlessen:
Donderdag 26 mei – Hemelvaart
Maandag 6 juni – 2e Pinksterdag

 

Vacature vertrouwenscontactpersoon
RSVV is een vereniging waarin leden op een veilige en prettige manier kunnen sporten. Belangrijk onderdeel van deze veilige omgeving is de aanwezigheid van een vertrouwenscontactpersoon in onze vereniging. RSVV heeft reeds een mannelijke vertrouwenscontactpersoon en is nu op zoek naar een vrouwelijke collega. Zo kunnen wij als vereniging gehoor bieden aan melders die ofwel liever met een man, of liever met een vrouwelijke vertrouwenscontactpersoon spreken.

 
Taken/verantwoordelijkheden
Als vertrouwenscontactpersoon ben je het aanspreekpunt voor leden voor grensoverschrijdend of ongewenst gedrag. Hieronder valt onder andere (seksuele) intimidatie, agressie, geweld, pesten of uitsluiting en discriminatie.
Als vertrouwenscontactpersoon verzorg je de eerste opvang en bied je een luisterend oor. Dat geldt voor leden die te maken hebben gehad met ongewenst gedrag als ook voor leden die hier getuige van zijn geweest. Je begeleidt het betrokken lid in het omgaan met ongewenst gedrag en biedt steun of advies op welke manier het betrokken lid kan omgaan met bepaalde situaties of met de kennis of een vermoeden van ongewenst gedrag. Je informeert het betrokken lid over de regels, procedures en afspraken en ondersteunt hem/haar als deze een officiële melding wilt maken.

Als vertrouwenscontactpersoon werk je onafhankelijk. Wel voorzie je het bestuur van (gevraagde en ongevraagde) adviezen en informeer je het bestuur een keer per jaar over de omvang en aard van de meldingen.

Wie zoeken wij?
Integriteit is in deze rol van groot belang. We zoeken dan ook een betrokken persoon die verkregen informatie vertrouwelijk zal behandelen. Daarnaast staat het belang van de melder voorop en is het dan ook belangrijk om een goed luisterend oor te hebben en goed overzicht te kunnen geven van wat er aan mogelijkheden zijn voor de melder.

Vanuit de RSVV zorgen we dat je een training aangeboden krijgt om je werk als vertrouwenspersoon te kunnen doen. Een VOG (verklaring omtrent gedrag) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Heb je interesse?
Als je vragen hebt kun je deze stellen aan Marien Brinkman, voorzitter RSVV. Voor meer inhoudelijke vragen over de rol kun je terecht bij Maarten Smit, vertrouwenscontactpersoon RSVV. Als je belangstelling hebt, dan kun je dit kenbaar maken via een gemotiveerde brief aan de voorzitter. Het wordt op prijs gesteld als je daar een kort CV met relevante informatie bijvoegt.

We zullen na 8 juni 2022 de reacties verzamelen en bekijken. Een gesprek over jouw toekomstige rol maakt onderdeel uit van de procedure.

Contactgegevens:
Marien Brinkman
Voorzitter RSVV
voorzitter.rsvv@gmail.com / 06 44 526 370

Maarten Smit
Vertrouwenscontactpersoon
maartenjsmit@yahoo.com / 06 46 320 192

Back To Top